Pro in beeld:
Dick Esser

Hieronder stelt Dick Esser zich aan u voor. Dick ondersteunt ons nu al bij onze golfcursussen, maar u kunt ook bij Dick terecht voor privelessen. Tot 1 december 2023 krijgt u een mooie  KENNISMAKINGS-korting:  drie privelessen voor de prijs van twee. Geboekte lessen afnemen voor 1 januari 2024.

Mijn naam is Dick Esser, ik ben 35 jaar oud en woonachtig in Den Haag. Ik ben begonnen met golf toen ik 3 jaar oud was. Ik ben zelf lid van de haagse golf in wassenaar waar ik ook competitie heb gespeeld.

In 2021 heb ik mijn diploma voor zowel assistent professional en head professional behaald aan de WGTF (World Golf Teachers Federation).

Met veel enthousiasme en plezier kom ik het team van Golfschool Westland versterken en spelers van jong tot oud van beginner tot gevorderd beter leren golfen en de belangrijke aspecten van het golfspel bij te brengen.

“Beter golf geeft meer plezier”

Pro in beeld: Luc Mussche

Luc Mussche (26) mag zich vanaf november 2022 teaching golfpro noemen, want in die maand rondde hij met succes het praktijk- en theorie examen af van de opleiding bij de WGTF (World Golf Teaching Federation). Luc liep stage bij onze eigen GCW-pro’s  Paul Weber en Paul Thoen en nu mag hij zelfstandig lesgeven.

De zesentwintig jarige ’s-Gravenzander kijkt met plezier terug op zijn tweejarige opleiding. ” Ik heb echt heel veel geleerd, buiten de verplichte opleidingsweek  volgde ik lesmodules van één dag waarin we onderwezen werden in o.a. biomechanica, clubfitting, BHV, impliciet leren en marketing en communicatie. De module empathie en coaching boeide mij eigenlijk het meeste, maar dat komt wellicht ook omdat dat met mijn werk te maken heeft”.  Luc is sportleraar/pedagoog en organiseert voor een bedrijf in Den Haag voor kinderen van 6 tot 12 jaar sport- en spelactiviteiten. “Soms is dat een hele uitdaging om leerlingen uit achterstandswijken aan het bewegen te krijgen. Die cultuur is anders en the kids krijgen sporten niet altijd van huis uit mee. Maar ik vind het geweldig om te doen”, vertelt Luc enthousiast. Met datzelfde enthousiasme wil Luc nu aan de bak bij golfschool Westland. “De leden moeten mij natuurlijk nog leren kennen, maar het lijkt me echt gaaf om golfers beter te maken en hen te zien groeien. Ook senioren kan ik beter leren golfen, hoewel ik wel van mening ben dat zonder oefening je niet veel verder komt. Een golflesje nemen is geen tovermiddel. Als teaching pro kan ik een fout in de swing, chip of putt constateren en ik kan een paar goede drills meegeven als huiswerk. Maar als de cursist geen huiswerk maakt dan heeft dat lesuurtje niet zo veel zin, denk ik. Dus oefenen, oefenen, oefenen. Maar oefenen zonder goede begeleiding kan juist averechts werken, want ik zie veel golfers op de driving range heel hard hun best om ontstane fouten  steeds verder in hun patroon in te slijpen.”

Luc is de komende maanden iedere zondag en vrijdag op onze golfbaan aanwezig, en gaat als pro meedraaien met de diverse Start Gewoon Cursussen die GCW voor beginnende golfers dit jaar organiseert. Maar …hij gaat ook graag met u aan de slag. Interesse in een eerste kennismaking. U kunt Luc bellen: 0657 70 03 24 of schiet hem eens aan op de club.

Pro in beeld:
Braderie bracht Corina de Jong bij GCW

Toen Corina de Jong, woonachtig in het Brabantse Rijen, drie jaar geleden met haar partner over de braderie van ‘s-Gravenzande slenterde en bij de promotiestand van Golfclub Westland een gratis proefles binnenhaalde kon ze niet vermoeden dat ze hier in het Westland ooit golf les zou geven. Corina (46) woonde als jong meisje naast een golfbaan en het was dan ook bijna logisch dat ze daar een keer een kijkje ging nemen.  Op haar vijftiende jaar begon haar golfleven, ze had talent, speelde al snel in een landelijk competitie team, deed twee keer mee aan het KLM open en meldde zich op twintig jarige leeftijd voor de vierjarige PGA-opleiding. Ze behaalde zowel het B als het A diploma en ging golf les geven op o.a. golfclub Midden Brabant (Esbeek), golfparc de Pettelaar ( (Den Bosch)  en golfcentrum Dongen. En nu dus op Golfclub Westland.
Ze moet lachen wanneer ze terugdenkt aan die braderieactie van drie jaar geleden. “Je moest raden hoeveel golfballen er in een vaas gestopt waren en ik kreeg een proefles. Ik wilde anoniem blijven en vertelde niet dat ik PGA pro was. Het leek me wel leuk om te zien hoe de pro van GCW zou reageren wanneer ik een paar ballen wegsloeg, maar op de driving range werd mijn plannetje direct ontmanteld door Daniël Mesman, die toen lesgaf en mij kende van de Tour.
Daniël stelde mij voor aan Bram en we hadden snel een klik.
In het weekend ben ik vaak in het Westland omdat mijn vriendin hier woont en ik kon les gaan geven op vrijdag en zondag”.

Vrouwengolf: Ladies Only
Corina is als pro op een breed vlak actief, ze geeft privélessen en groepslessen en voor Golfclub Westland is ze een van de pro’s in  de beginnerscursus ‘Start Gewoon’. Daarnaast entertaint de Brabantse de Westlandse jeugd met golftechniek en spel en is ze onlangs succesvol gestart met een nieuw initiatief “Ladies Only”. Dat zijn series van 4 techniek- en baanlessen van 1,5 a 2 uur. “Ik heb altijd al het idee gehad dat er een behoefte is aan een specifieke activiteit voor dames”, vertelt Corina in het knus verwarmde clubhuis. “De NGF stimuleert dit soort acties dan ook landelijk, want het percentage van 32% vrouwelijke golfers kan/moet best omhoog. Vrouwen onder elkaar geeft toch een andere sfeer. Het gaat, naast het golfen over heel andere dingen dan bijvoorbeeld in zo’n gemêleerde beginnersgroep. Ik vind dat leuk en er is animo voor. De lessen worden gegeven op vrijdagochtend; drie kwartier techniek, drie kwartier de baan in en een half uurtje gezellig socializen met elkaar. We draaien nu een dubbelprogramma en 6 januari start een nieuwe serie. Voor die sessie om 10 uur heb ik nog twee plaatsen vrij. De middagsessie zit helemaal vol, maar voor 3 februari kunnen dames zich weer aanmelden voor een nieuwe Ladies Only-ochtend”.

Jeugd
In het voorjaar start Corina ook weer een nieuwe jeugdcursus van 10 weken. De kosten voor onze kleine talentjes worden heel laag gehouden, slechts € 100,- voor de hele cyclus. Alle technieken van de golfsport worden uitgelegd en beoefend. De kids verdienen hun jeugdbrevet en gaan in 5 stappen naar handicap 54, daarna kunnen zij doorgroeien en volgens het NGF 9 stappenplan begeleid worden. “Het leukste” vertelt Corina bij een tweede kop koffie ”vind ik de vooruitgang die golfers boeken, jong of oud. Golf is een moeilijk spel, zeker in het begin, maar wanneer ik de cursist met meer plezier en vertrouwen de baan in zie gaan, dan ben ik blij. Ik ben zelf ook als jeugdspeler begonnen met golf, dus ik weet hoe dat is. Spelplezier staat voorop en dat betekent heel veel spelvormen aanbieden. Plezier… dat wil ik de jeugd geven en dat gaat hartstikke leuk.” Over een laatste vraag wat zij van GCW vindt, hoeft Corina niet lang na te denken. “De sfeer bij onze club is zeer gemoedelijk en ik denk ‘by far’ de meest laagdrempelige golfclub van Nederland. Ze kijkt om zich heen en glimlacht. ”Kijk dan, dit clubgebouwtje, die kachel, dat keukentje…. en al die lieve vrijwilligers… dat vind je toch nergens”?

Tarieven privé-lessen:

 • Privé-les 1 persoon (half uur) € 30,00
 • Privé-les 2 personen (half uur) € 35,00
 • Leskaart jeugd (10 lessen) € 100,00
 • Speelgewoon 10 strippen € 200,00*

* Indien jaarkaarthouder € 175,00

Lesregelement:

 • Lestarieven zijn inclusief btw en exclusief oefenballen.
 • Een lesuur duurt 50 minuten.
 • De cursus (inhoud en data) wordt in goed overleg bepaald.
 • In geval van ziekte, verhuizing en blessures kan geen lesgeld worden teruggegeven.
 • Lessen die door eigen toedoen worden gemist, kunnen niet worden ingehaald.
 • Bij tussentijdse beëindiging door cursist blijft het totale lesgeld verschuldigd.
 • Lessen dienen 24 uur van tevoren worden afgezegd, anders worden de kosten alsnog in rekening gebracht.
 • Golfclub Westland is niet verantwoordelijk voor persoonlijke ongevallen en eventueel daaruit voortvloeiende schade, noch voor diefstal of beschadiging van goederen.

Onze trainers

Bram
Kloos

Golf Pro

Bram is initiatiefnemer en eigenaar van Golfclub Westland. Buiten het verzorgen van golflessen en het organiseren van clinics voor bedrijven en gezinnen, is Bram vooral achter de schermen bezig met de ontwikkeling van de golfbaan en het onderdeel sponsoring.

Paul
Weber

Golf Pro

Paul is sinds 2010 actief bij Golfclub Westland. De eerste twee jaar heeft hij bij ons stage gelopen en was hij daarnaast vooral actief als tennisleraar op LTC ‘s-Gravenzande. Door de jaren heen is de sport- en golfclub hem meer en meer gaan ‘pakken’ en begon Paul steeds meer golfles te geven. In 2016 hakte hij de knoop door en is hij vol voor de golfsport gegaan. Sinds 2018 geeft Paul ook drie dagen per week les op Golfbaan Bentwoud.

Aanwezig op dinsdag en woensdag.

Corina de Jong

PGA A Golfprofessional

Mijn naam is Corina de Jong, sinds 2000 ben ik een PGA Holland gekwalificeerde Professional (KSS niveau 4). Heb op diverse golfbanen in Nederland les gegeven en vanaf 2020 op Golfclub Westland te ‘s-Gravenzande. 

Als actieve speler en vanaf 2000 als professional, heb ik in zowel nationale als internationale toernooien gespeeld.

Heb een brede ervaring met het trainen en coachen van spelers van alle niveaus en leeftijden en maak gebruik van het 9-stappenplan van de NGF en het nieuwste hulpmiddel de FlightScope analyse systeem. 

Corina is geduldig, positief ingesteld, allround en geeft met veel enthousiasme les aan de “Ladies Only”, de beginnerscursus Start Gewoon, privé lessen en natuurlijk de jeugd. 

Haar doel is om iedereen met veel plezier te laten golfen. “Samen gaan we op zoek naar een passende golfswing.”

Nieuwsgierig? Neem contact op met Corina: 06-51923419 of ga naar corinadejong.proagenda.com

Aanwezig op zondag en vrijdag.

Paul
Thoen

Golf Pro – golfschool coördinator

Paul organiseert/coördineert  op een enthousiaste manier de diverse Start Gewoon cursussen voor beginnende golfers.

Hij voelt zich meer golftrainer dan golfleraar en schrijf/begeleidt o.a. op maat gemaakte trainingsprogramma’s voor de serieuze golfers.

Hij heeft zich met name gespecialiseerd in het korte spel (putten en chippen) en vertelt je graag hoe je door specifieke trainingen en testen deze onderdelen kunt verbeteren om je handicap drastisch te verlagen.

Nieuwsgierig? Neem contact op met Paul:

Luc
Mussche

Golf Pro

Luc komt uit ’s-Gravenzande en is werkzaam als sportleraar/sportpedagoog en heeft door zijn opleiding kennis en ervaring met vele sporten en lesgeven.

Voor het afronden van zijn opleiding waren stage uren noodzakelijk, zodoende kwam Luc, in 2018, in contact met de Golfclub Westland waar hij ondersteuning gaf bij workshops, clinics, jeugdlessen en GVB cursussen.

Door deze stageperiode werd Luc gepakt door de Golfsport wat geresulteerd heeft in het volgen van de Golf Pro opleiding die hij in 2022 succesvol heeft afgerond. Als startende en/of minder ervaren golfer zit u bij Luc aan het goede adres voor een leuke maar vooral leerzame golfervaring.
Tijdens zijn lessen komen de golftechnieken aan bod. Dit zijn onder andere het dieper ingaan op de basisprincipes, bewustwording en controle van de balvlucht en de techniek. Met als doel het halen van baanpermissie en/of het verlagen van uw handicap want een goede les zorgt voor een betere golf swing en geeft meer plezier!

Nieuwsgierig? Neem contact op met Luc 06 57 70 03 24

Aanwezig op vrijdag en zondag.

Luuk
Vermaase

Golfschool assistent

Sinds de voorganger (Nedergolf) van Bram oefent Luuk al bij Golfclub Westland. In 2015 kwam hij “between jobs” en helpt hij Bram en Marlou met van alles en nog wat, met de focus op elke week holes steken. Af en toe helpt hij met een golfclinic en elk jaar helpt hij scholieren van ISW met het slaan van hun eerste golfballen.

Joey
Bui

Assistent trainer

Joey werkt al zo’n 7 jaar bij Golfclub Westland. Hij is ooit begonnen als ‘ballenraper’ en is nu trainer.