Lieve Golfvrienden,

Het is alweer 1,5 geleden dat ik met open armen ben ontvangen op Golfclub Westland, opdat mijn aanvankelijke business, zijnde ‘golf’ events en optredens als DJ XLR & Friends, volledig waren stilgevallen door opgelegde overheidsmaatregelen rondom Covid. En steun als ZZPers kregen we ook niet.

De entree bij GCW voelde niet alleen als een fijn warm bad, het was tegelijkertijd ook dé reddingsboei als nieuwe bron van inkomsten. Vele vrienden en kennissen zijn bij mij golflessen gaan volgen, zowel GCW-ers als ook vanuit mijn netwerk. Daar waar ik sinds 2000 officieel Golf Pro ben, was golf de laatste jaren een beetje ondergesneeuwd door de vele optredens en ook tennis. Zoals een aantal van jullie weten ben ik ook voorzitter van de Business Club van een van de grootste, leukste en actieve tennisverenigingen in de Haagse regio.

Door mijn intrede bij GCW heb ik niet alleen heel veel leuke enthousiaste golfers mogen lesgeven, zo ook GVB-ers warm mogen maken voor de golfsport als ook een best aanzienlijk aantal golfers naar hoger plan kunnen brengen. Maar ook mijn eigen spel is na 7 jaar haast stilstand, weer volledig opgebloeid naar actief hcp 0,1.

Dat allemaal is zeer hartverwarmend en ben ik u allen en in het bijzonder Bram ook zeer dankbaar voor, naast alle assist en steun van fijne collegae.

Echter, aan al dit moois komt ook een eind. De evenementenbranche is gelukkig weer in volle gang, zo ook Golf Events en optredens, naast het feit dat de grote golfbanen ook weer lonken. En er waren ook wat scheurtjes in de percepties en mogelijkheden tussen Bram en mij. Niet erg, maar wel belemmerend qua mogelijkheden om zelf verder te groeien inclusief ook het inhoudelijk vormgeven van de GCW Business Club op GCW. Die mogelijkheden zijn immers beperkt zonder horeca, volwaardig clubhuis en de korte holes over voetbalvelden. Voorts het immer rekening moeten houden met de voetbal en tergen van de greens. Dat mag zeker gezegd worden, want is tegelijkertijd het geweldig gezellige en knusse karakter van de golfclub om de hoek met maar liefst 450 leden en een aanzienlijk aantal SG 10 rittenkaarten.. en groeiende…! En de lange driving range is menig golfclub jaloers op.

Maar wat een mooie periode qua het ook leren kennen van vele Westlanders en wat een sfeer. Helaas zijn ons ook zeer dierbare mensen ontvallen, waar toch al een warme band mee was opgebouwd, zelfs in privé.

Rest mij een ieder te bedanken voor alle warme momenten, de vele piekmomenten, alle hole in ones, chip in ijzer 7-tjes, plezier uitstralende golfers inclusief hier en daar een drankje…

Dank ook aan de vele collegae met in het bijzonder Bram en ook Paul Thoen, die mij bij GCW heeft geïntroduceerd. Zonder GCW zag het er eerder zeer somber uit.

Nieuwe golfers betekent vaak nieuwe vrienden en veel mooie momenten. In goed overleg met Bram hebben we op een uiterst nette manier besloten dat ik mijn weg weer verder zal vervolgen, waarbij alle lopende lesklanten netjes afgewikkeld zullen worden.

Graag eindig ik met een van mijn favoriete quotes:
Yesterday is History…
Tomorrow is a Mystery…
Today is a gift…!
That’s why they call it Present…

Waar mijn golfactiviteiten zich voortzetten, presenteert zich vanzelf… en ik kom zeker en vast af en toe aanwaaien…!

Rob van Mastrigt